ام احمد ...
عدد الرسائل : 60 العمر : 56 البلد(الاقامة) : مصر العمل/الترفيه : مهندسة الأوسمة : تاريخ التسجيل : 14/07/2008
| موضوع: الكبدة الاسكندرانى الأحد 20 يوليو 2008, 11:00 | |
| من احلى واشهى الاكلات المصريه
المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة ثوم البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة فلفل حامي او فلفل رومي (بارد ) 3 ملعقة كبيرة خل عصير ليمونة
الطريقة:
- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة . - نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة . - نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء . - بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها . - توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) . - قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة . - يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه الكبده البانيه.
| |
|
pédro .
عدد الرسائل : 407 البلد(الاقامة) : الجزائر بلدي الغالي العمل/الترفيه : لا داعي لمعرفة عملي فهو معروف انه عبادة الله ورسوله المزاج : محبوب ومرح ومحب للمزاح تاريخ التسجيل : 10/06/2008
| موضوع: رد: الكبدة الاسكندرانى الجمعة 15 أغسطس 2008, 00:49 | |
| | |
|
ron94 عضو مبدع
عدد الرسائل : 137 البلد(الاقامة) : الجزائر تاريخ التسجيل : 27/09/2008
| موضوع: رد: الكبدة الاسكندرانى الجمعة 17 أكتوبر 2008, 13:17 | |
| شكرا على هذه الكبدة سأجربها | |
|